1.
Caria dentară - Se formează atunci când bacteriile și placa bacteriană se acumulează pe dinți și distrug încet smalțul. Aceasta provoacă durere, poate evolua rapid și poate afecta structura dintelui, iar în unele cazuri poate duce la pierderea dint
2.
Placa bacteriană și tartrul - Reprezintă acele depozite dure, calcificate, care se formează pe suprafața dinților și gingiilor. Acesta se formează când bacteriile care se găsesc, în mod natural, în cavitatea bucală se amestecă cu resturile alimentare și formează o peliculă lipicioasă, denumită placă bacteriană. De regulă, tartrul se formează pe suprafața externă a molarilor superiori, pe suprafața internă a dinților inferiori, dar și în spațiile dintre dinți.
3.
Respirația urât mirositoare - Denumită și halenă sau halitoză, reprezintă un simptom destul de des întâlnit. Aceasta apare în general după repaos nocturn, imediat după trezire din cauza unei igiene necorespunzătoare a cavității bucale. Resturile de alimente rămase între dinți duc la o înmulțire excesivă a bacteriilor, iar descompunerea acestora, produce compuși volatili de sulf, care accentuează mirosul neplăcut din gură. De asemenea, pot exista și alte cauze care provoacă respirația urât mirositoare (cariile dentare, boala de reflux gastroesofagian, gingivita etc.).
4.
Hipersensibilitatea dentară - Această afecțiune este caracterizată de o durere intensă, de scurtă durată, resimțită în momentul ingerării unor alimente şi băuturi reci, calde, dulci, dar și în timpul periajului sau folosirii aţei dentare. Această problemă poate apărea din mai multe motive, printre care: cariile dentare, dinți fracturați, boli ale gingiilor, rădăcina dintelui expusă.
5.
Gingivita și problemele parodontale - Bolile parodontale variază de la simpla inflamație a gingiei (gingivita), până la o boală gravă care are ca rezultat afectarea majoră a țesutului moale și a osului care susține dinții (parodontita). În ultimul stadiu al bolii parodontale dinții devin mobili și trebuie îndepărtați.
Igiena orală precară duce la afecțiuni dentare - gingivită, îngălbenirea dinților și favorizarea depunerilor de tartru, inclusiv formarea plăcii bacteriene, apariția cariilor, respirație urât mirositoare.
Alimentele și băuturile sunt printre factorii principali care provoacă afecțiunile dentare - alcool, cafea, tutun, sucuri carbogazoase, fructe de pădure, etc.
Dereglările homonale, anumite tipuri de medicamente, lipsa nutriției corespunzătoare, moștenirea genetică.
O igienă orală corectă - periajul de 2‑3 ori pe zi, folosirea aței dentare, a apei de gură, a produselor speciale pentru o protecție completă a dinților.
Folosirea pastei de dinți cu acțiune multiplă, ușor abrazivă, care îndepărtează petele fără a afecta smalțul dinților, conferă respirație proaspătă, întărește gingiile și protejează împotriva cariilor.
Evitarea consumului de alimente și băuturi care pătează dantura.
Renunțarea la fumat.
În fiecare zi acizii și bacteriile din cavitatea bucală atacă și deteriorează structura minerală a smalțului dentar, provocând diverse afecțiuni stomatologice, care netratate pot duce la apariția unor probleme de sănătate mult mai grave.
LACALUT® Multi‑Effect PLUS este o pastă de dinți profesională îmbogățită cu vitamine și minerale ce oferă protecţie complexă dinţilor. Vitaminele C și B12 sunt utilizate pentru a suplimenta îngrijirea și sănătatea dinţilor și a gingiilor. Mai mult, mineralele conţinute fac dinţii mai rezistenţi la acizi și contribuie la remineralizarea smalţului dentar.
Pasta de dinţi LACALUT® Multi‑Effect Plus Deep‑Cleaning cu tehnologie micelară oferă o curăţare intensivă chiar și în spaţiile interdentare greu accesibile, datorită efectului „foam booster”. Pentru o protecţie completă a dinţilor.