Protejează dinții sensibili

Află mai multe >>

HIPERSENSIBILITATEA DENTARĂ

Este definită ca o durere intensă și tranzitorie cauzată de expunerea dentinei, partea interioară a dinților, și care apare atunci când se face contactul cu un stimul extern precum alimente sau băuturi reci, calde, acide și dulci, presiune tactilă.

CAUZE

O varietate de situații cauzează expunerea tubilor dentinali, declanșând senzația de sensibilitate a dinților. Acestea tind să fie legate de stilul de viață al fiecăruia și de obiceiurile zilnice de igienă orală.

Cauze

Forța sau frecvența inadecvată de periere, pasta de dinți foarte abrazivă pot cauza deteriorarea smalțului sau a cementului, expunând dentina.

Alimentele și băuturile acide (sucuri citrice, băuturi răcoritoare carbogazoase, etc.) determină decalcifierea sau eroziunea dinților, în special la nivelul gâtului dintelui.

Bolile generale sau anumite situații care cauzează un mediu oral acid, cum ar fi tulburări de stomac (ulcerații, herniile hiatale, etc.), tulburări psihice (bulimie, anorexie).

Poate apărea ca o consecință a recesiunii gingivale cauzată de tratamentele dentare, inclusiv de curățare profesională, tratament parodontal de bază sau ortodonție. De asemenea, poate fi cauzată de o simplă anomalie anatomică care determină expunerea dentinei.

Forța excesivă de mestecare (traume ocluzale, bruxism) sau obiceiurile proaste, pot cauza uzura și expunerea dentinară.

Soluții și prevenție

Tratamentul adecvat al sensibilității dentare necesită stabilirea unor măsuri preventive:

  • Evitarea consumului de alimente și băuturi acide.
  • În cazul dinților sensibili, nu se recomandă utilizarea pastei de dinți cu efect de albire, care are un coeficient de frecare ridicat.
  • O igienă orală corespunzătoare – o curățare corectă a dinților, care este în același timp delicată, folosind o periuță moale și paste de dinți speciale pentru dinții sensibili.

LACALUT® extra sensitive
pastă de dinți

Elimină sensibilitatea dinților și curăță suprafața dintelui în mod excepțional, ușor și eficient.

O combinație specială de ingrediente active care reduce sensibilitatea dinților, în special în interiorul gâtului dintelui, etanșând tubulii dentinali care au fost expuși și împiedicând transmiterea stimulilor externi care provoacă durere în dentină. Noul tip de microgranule curăță foarte ușor dinții.

Datorită procesului de producție special, particulele de curățare sunt rotunde și mult mai mici decât cele obișnuite, protejând zona sensibilă împotriva abraziunii.

LACALUT® sensitive
pastă de dinți

Oferă protecție eficientă pentru dinții sensibili.

Protejează dinții prin reducerea sensibilității la durere, crește rezistența dinților la carii și previne sângerarea gingiei. Curăță cu blândețe dinții sensibili și coletele dentare.

LACALUT® sensitive whitening
pastă de dinți

Reduce sensibilitatea la durere și îndepărtează în mod delicat petele dentare.

Complexul de ingrediente active din compoziţia LACALUT® sensitive protejează și remineralizează smalţul dentar și reduce sensibilitatea dentară.

Particulele speciale curăţă delicat și menţin albul natural al dinţilor.

LACALUT® sensitive
apă de gură

Este special conceput pentru îngrijirea delicată a dinților sensibili, îndepărtează placa bacteriană, una din principalele cauze care duc la apariția cariilor și a parodontozei.

Folosită după sau între periaje, inhibă dezvoltarea tartrului, prevenind inflamarea gingiilor.

LACALUT® sensitive
periuță de dinți

Curăță delicat și în profunzime dinții sensibili și coroanele dentare expuse.

Perii rotunjiți previn iritarea gingiilor și curăță eficient spațiile interdentare.

Studii

Studiul a fost efectuat în cadrul Department of Periodontology at the Cathedral of Conservative Dentistry and Periodontology PAM din Szczecin, pe două grupe de pacienți – 30 persoane testate, 31 persoane controlate.

În cadrul studiului au fost comparate efectele pastei de dinți LACALUT® sensitive versus LACALUT® fluor.

Concluzii

Pasta de dinți LACALUT® sensitive reduce efectiv hipersensibilitatea dentară.

Pasta de LACALUT® fluor prezintă, de asemenea, proprietăți ale reducerii hipersensibilității dintelui la stimulii temporari.

Pasta de dinți LACALUT® sensitive și LACALUT® fluor prezintă proprietăți bune de curățare determinate de indicele API.

În comparație cu pasta de dinți LACALUT® fluor, pasta de dinți LACALUT® sensitive este mai eficientă în cazurile de intensitate scăzută și medie a hipersensibilității dentare.

Cele două paste de dinți reduc hipersensibilitatea dinților și sunt mai eficiente decât pastele de dinți adresate aceleiasi afecțiuni a dinților.

Distribuția procentuală a modificărilor în intensitatea a durerii în grupul de control cu hipersensibilitate puternică

90% dintre persoanele participante la studiu, cu hipersensibilitate dentară, au simțit ameliorarea (reducerea) durerii după utilizarea pastei de dinți LACALUT sensitive.

Studiu al “Department of Periodontology at the Cathedral of Conservative Dentistry and Periodontology PAM “ din Szczecin martie-iunie 2007